ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                           ΚΑΒΑΛΑ     08-04-2013
             Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

    <<Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>                     Αρ. Πρωτ. 24                                                        

               ΦΙΛΙΠΠΟΥ 2
           65403 ΚΑΒΑΛΑ
ΤΗΛ. 2510-835729 & Fax 2510-835739
Εξοχότατο
Κύριο Αντώνη Σαμαρά
Πρωθυπουργό
Μέγαρο Μαξίμου – Ηρώδου  Αττικού 19, Τ.Κ. 10674
Εξοχότατε  Κύριε  Πρωθυπουργέ

   Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας αναφέρουμε την τραγική κατάσταση και απογοήτευση των πολυτέκνων οι οποίοι διαπιστώνουν πως τα θεσμοθετημένα από δεκαετίες δικαιώματα τους καταργούνται το ένα μετά το άλλο!

   Ο πολυτεκνικός κόσμος του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας μας, βρίσκεται μπροστά σε ένα καταιγισμό αντιπολυτεκνικών και αντιδημοκρατικών μέτρων.

   Η αντιπολυτεκνική και αντιοικονομική πολιτική που εφαρμόζεται , δεν έχει προηγούμενο και απ’ ότι φαίνεται δε θα έχει τέλος.

   Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες  οργής και αγανάκτησης των ανθρώπων αυτών, αφού έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση εξαιτίας και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε αλλά και των αντιδημογραφικών μέτρων που θεσπίζονται.

   Πολύτεκνες μητέρες τακτικά προσέρχονται στο γραφείο του Συλλόγου ζητώντας χρήματα, για να αγοράσουν μία φιάλη γάλα και ένα ψωμί για τα παιδιά τους, αφού λείπουν και αυτά τα ελάχιστα χρήματα για την προμήθειά τους.

   Υπάρχουν οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, το νερό και τα δάνειά τους. ΄Άλλες πάλι πέρασαν τον Χειμώνα χωρίς θέρμανση. Το χειρότερο είναι όταν βλέπουμε ανθρώπους που στα πρόσωπά τους είναι αποτυπωμένη η απελπισία για το κάθετι.

   Προσπαθούμε να σταθούμε πλάι τους προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε όρθιο το ηθικό τους και να παρατείνουμε την υπομονή τους.

   Οι δυνατότητές μας όμως είναι ελάχιστες. Οι άνθρωποι αυτοί θα αναθαρρήσουν και θα νιώσουν ανακούφιση μόνον όταν επιστραφούν εκείνα που αδικαιολόγητα και άσπλαχνα τους αφαιρέθηκαν.

   Δηλαδή να επανέλθουν : η τιμητική ισόβια σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα των 102 ευρώ το μήνα, η εφάπαξ παροχή των 2.000 Ευρώ στις μητέρες που αποκτούσαν τρίτο και πλέον τέκνο,  η μετεγγραφή των φοιτητών , ένα θέμα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την κυβέρνηση,  ο διορισμός των πολύτεκνων εκπαιδευτικών,  το φορολογικό όπου τα παιδιά μας τα μετέτρεψαν σε <τεκμήριο>. Τέλος η διεύρυνση του ειδικού επιδόματος τέκνων , ώστε να τύχουν του ευεργετήματος αυτού και οι πολύτεκνες οικογένειες που προστατεύουν δύο (2) παιδιά.

   Μόνο έτσι θα νιώσουν γαλήνη και ασφάλεια οι τόσο κουρασμένες και ταλαιπωρημένες πολύτεκνες οικογένειες. Αυτές που δίνουν ελπίδα για την μελλοντική ύπαρξη του έθνους μας.

 

Διατελούμε με εκτίμηση

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης  Βοιδης

Πρόσφατα άρθρα