Αθήνα, 2 Απριλίου 2013
Σομαλοί, Τροϊκανοί και Βρούτσης στο ρόλο του πειρατή
Γράφει ο Πάνος Ν. Λύρας
Οικονομολόγος
Μέλος ΔΣ Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΟΠΑ)
-  Στις μέρες μας, κ. Διευθυντά, η πειρατεία βρίσκεται σε έξαρση. Οι κουρσάροι του Μογκαντίσου στις ακτές της Σομαλίας ταλαιπωρούν την Εμπορική Ναυτιλία εδώ και καιρό και δημιουργούν τόσα προβλήματα στις διεθνείς μεταφορές. Η Τρόικα της λιτότητας συναγωνίζεται σε πειρατικές επιδεξιότητες τους συναδέλφους τους Σομαλούς και στην περίπτωση της Ελλάδας και στην περίπτωση της Κύπρου. Τέλος εκεί που δεν το περιμέναμε μας προέκυψε και ένας τρίτος πειρατής, ο κ. Βρούτσης Ιωάννης, γνωστός και ως πολυτεκνο-κτόνος.  Παραπλάνησε και παγίδευσε τη Βουλή, το κόμμα του και τον κ. Σαμαρά και κατάργησε από 1 Νοεμβρίου 2012 την ισόβια σύνταξη των 102 ευρώ το μήνα της πολύτεκνης μάνας.  Ήταν και ισόβια και σύνταξη, εντούτοις την κατάργησε 100%. Απίστευτο!
-  Σομαλοί εγκληματίες και Τροϊκανοί γραφειοκράτες, ενδεχομένως κάποτε να βρεθούν παρέα στο εδώλιο του Διεθνούς Δικαστηρίου υπό κοινή δικηγορική υπεράσπιση, αν μέχρι τότε σκαρώσουν μαζί με τον κ. Βρούτση καμία «Πειρατική Συνομοσπονδία». Ο τελευταίος πάντως θα λογοδοτήσει σύντομα στα δικά μας εσωτερικά δικαστήρια και από εκεί ελπίζουμε να συνταξιοδοτηθεί πολιτικά.  Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι ο νόμος του θα πέσει στα διοικητικά δικαστήρια. Εκείνον πάντως που λυπάμαι είναι ο κ. Σαμαράς, διότι του άξιζε ένα καλύτερο πολιτικό μέλλον και υστεροφημία. Το σκάνδαλο της κατάργησης της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μάνας (που βρίσκεται στον πυρήνα του δημογραφικού εφιάλτη) δεν υπάρχει περίπτωση να μην «τσαλακώσει» και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, παρά τις όποιες προσπάθειες και επιτυχίες του.
-  Οι πολύτεκνοι έχουν ανεβεί στα κεραμίδια και περιμένουν η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μάνας να ξαναδωθεί. Ενδιαφέρει 1.130.000 ανθρώπους (300.000 γονείς και 830.000 παιδιά). Αν ο πολυτεκνικός κόσμος μπει σε μια γραμμή σε απόσταση μισού μέτρου το ένα άτομο πίσω από το άλλο θα σχηματίσουν μια ουρά από την Αθήνα μέχρι τη Φλώρινα.  Τι άλλο να σας πούμε κ. Σαμαρά, και δίκιο έχουμε και πολλοί είμαστε…

 

Με εκτίμηση
Πάνος Ν. Λύρας
Πανουργιά 24
Βύρωνας 16233

=================================================

 

 

Αθήνα, 1 Απριλίου 2013
Οι Ευρωπαίοι «περαβρέχηδες»  του Νότου
Γράφει ο Πάνος Ν. Λύρας
Οικονομολόγος
-  Σε κάθε χωριό, κ. Διευθυντά, δεν είναι δύσκολο να βρεις δυο – τρεις οικογένειες που, για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά στη ζωή τους. Είναι οι ταλαίπωροι, οι «μαγκούφηδες»  του χωριού, όπως συνηθίζεται να λέμε. Αυτοί, λοιπόν, οι συμπαθείς, κατά τα άλλα, συνάνθρωποί μας έχουν ένα κοινό γνώρισμα:  Τους φταίνε πάντοτε οι άλλοι. Αντί να στριμωχθούν, να παραδειγματιστούν από τους γείτονες, να καταστρώσουν ένα σχέδιο για τη ζωή τους, αντί να προβλέψουν και να βάλουν κάτι στην άκρη για το αύριο που έρχεται, γι΄αυτούς «πέρα βρέχει». Χαλάνε πάντα περισσότερα από όσα βγάζουν και είναι στο κόκκινο μια ζωή, τρακαδόροι, κακοπληρωτήδες, καλοφαγάδες όμως, καπνίζοντες και καλοπερασάκηδες.
- Τι το ψάχνετε, τι το γυρεύετε. Καλοπερασάκηδες δεν είναι μόνο τα φυσικά πρόσωπα, (οι άνθρωποι), είναι και τα νομικά πρόσωπα, (τα κράτη). Ό,τι συμβαίνει σε κάθε χωριό με τους ασυλλόγιστους περαβρέχηδες, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και στην Ευρώπη με τα ανοργάνωτα και αστεία κράτη – βαρίδια του Νότου, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται, δυστυχώς, και η Ελλάδα μας. Τι θα λέμε τώρα, έχουμε κράτος όταν του χρειάζονται τρία χρόνια και τέσσερις απογραφές για να βρει πόσους δημοσίους υπαλλήλους πληρώνει; Δεν μπορεί να βρει τρόπο να διώξει τους ανεπαρκείς – κοπανατζήδες - κλεφταράδες υπαλλήλους της η κυρία Ελλάδα και από την άλλη της φταίει η τρόικα;  Αφήνει τις λίστες των φοροφυγάδων ληστών αναξιοποίητες και σε αντιστάθμισμα κόβει την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μάνας των 102 ευρώ το μήνα;  Να κράτος, να μάλαμα!  Τέτοια είναι η Ελλάδα μας, τέτοιοι, περίπου είναι και οι γείτονές μας Νοτιοευρωπαίοι. Φιλοδοξούν τώρα να τους κυβερνήσει ένας αείμνηστος Θανάσης Βέγκος. Βλέπουν την πολιτική, φαίνεται, σαν μια πλάκα.

-  Οφείλουμε όλοι οι Νότιοι και ως άτομα και ως κράτη να κάνουμε αυτοκριτική και να σοβαρευτούμε. Εδώ στο Νότο, στη Μεσόγειο, ξεκίνησε και θεμελιώθηκε ο Ευρωπαϊκός (Ελληνο-ρωμαϊκο-Χριστιανικός) Πολιτισμός και τώρα μιλάμε για «μαγκούφηδες»  και «βαρίδια»;  Απαράδεκτο!  Να παραδεχτούμε ότι έχουμε περιθώρια επανασχεδιασμού της ζωής μας και να πάψουμε να ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους στο Βορρά.  Προσέξτε, παρακαλώ, και μια λεπτομέρεια: Φωνάζουμε για αλληλεγγύη, αλλά εμείς, εδώ στην Ελλάδα, καμία αλληλεγγύη δεν δείξαμε τόσα χρόνια προς τους τσιγγάνους μας,  που τους αφήνουμε μπροστά στα μάτια μας να ζουν μέσα στη λάσπη και στα ποντίκια και να μένουν αγράμματα τα παιδιά τους. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Και εν πάση περιπτώσει, μετά από τόσα δάνεια, ενισχύσεις, προγράμματα, επιδοτήσεις, τι λέτε, μας παίρνει να παριστάνουμε τώρα και το θύμα;

 

Με εκτίμηση
Πάνος Ν. Λύρας

 



     

                                                                                                                 

Πρόσφατα άρθρα