ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Δ/ΝΣΗ: Εργατικές Κατοικίες  2
           ΤΚ 72300 ΣΗΤΕΙΑ                                                                    Τηλ.2843022298                                                Σητεία,20 Μαρτίου 2013
Αρμόδιος :Χ.Σπυριδάκης                               Αριθ.Πρωτ.20032013
 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
                                                                                 
ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Γραφείο κ.Υπουργού
Αχαρνών 2 ΤΚ 10176 Αθήνα
                     e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΘΕΜΑ:  ΄΄ Προγράμματα διανομής προϊόντων της Ε.Ε σε πολύτεκνες οικογένειες ΄΄
ΣΧΕΤ.      ΚΥΑ. 279/23460/2013 (ΦΕΚ 414/Β/22-2-2013)
Κύριε Υπουργέ,

-Με την ανωτέρω σχετική ορίσατε ως όριο οικογενειακού –ατομικού εισοδήματος το  ποσό των 7.200 ευρώ !!! για ένταξη των πολύτεκνων οικογενειών στο πρόγραμμα διανομής προϊόντων της Ε.Ε.

-Με αίσθημα αγανάκτησης και θυμού διαμαρτυρόμαστε για τον εξευτελισμό που κάνετε στους πολύτεκνους, όχι μόνο με την ανωτέρω απόφασή σας ,αλλά και με την  λαίλαπα μέτρων σε βάρος της πολύτεκνης οικογένειας από άλλα υπουργεία όπως την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μάνας, την κατάργηση των επιδομάτων τέκνων, μείωση του αφορολόγητου ορίου, περιορισμών των μετεγγραφών φοιτητών κτλ.

-Εχουμε αμφιβολία κ. Υπουργέ εάν πράγματι γνωρίζετε το πώς βιώνει σήμερα μια πολύτεκνη οικογένεια με τον καταιγισμό μέτρων σε βάρος της.

-Η σημερινή πρωτοφανής οικονομική δυσπραγία πλήττει καίρια την πολύτεκνη οικογένεια, γεγονός που μάλλον δεν γνωρίζετε, όχι μόνο εσείς, αλλά και οι περισσότεροι που ασκούν εξουσία και λαμβάνουν καθημερινώς οριζόντια πλέον εισπρακτικά μέτρα.

-Μας στερείται ακόμα και αυτό το ελάχιστο δικαιούμενο βοήθημα των προϊόντων που ασφαλώς δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και τόσα άλλα μέτρα που συνοπτικά σας αναφέραμε παραπάνω.

-Θα έπρεπε όχι απλώς να μειώσετε τους δικαιούχους των προϊόντων, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να αυξήσετε τον αριθμό των δικαιούχων με γενναία αύξηση του εισοδηματικού  ορίου. Άλλωστε τα έκτακτα μέτρα απαιτούν έκτακτες παρεμβάσεις, γεγονός που είναι μακριά της πολιτικής σας όπως μας αποδείξατε.

-Με αυτά τα δεδομένα δεν έχουμε πλέον καμία αμφιβολία ότι η συνολική πολιτικής σας έχει σκοπό την περαιτέρω εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας όπως μας αποδεικνύετε σχεδόν καθημερινά.

-κ.Υπουργέ δεν επαιτούμε ,ούτε θέλουμε χαριστικές πρακτικές. Θέλουμε το αυτονόητο που μάλλον δεν γίνεται αντιληπτό, επειδή η συνολική πολιτική σας είναι πολύ μακριά από τα προβλήματά μας , που δεν δημιουργήσαμε οι πολύτεκνοι.

-Το οξυγόνο της αξιοπρέπειας μας επιβάλλει να σταθούμε στα πόδια μας και εμείς και τα παιδιά μας. Η αδικία που θεσμοθετήσατε απλά θα μας τονώσει το ηθικό,  επειδή οι πολύτεκνοι δεν αξίζουμε τέτοια μεταχείριση.

 

-Μην μας στερείται περαιτέρω την ελπίδα για μας και τα παιδιά μας για να ονειρευόμαστε για μια καλύτερη Ελλάδα. Δώστε μας έστω λίγο κουράγιο να πιστεύουμε ,ότι  θα αποκαταστήσετε τις αδικίες και θα δώσετε την δυνατότητα στην πολύτεκνη οικογένεια να ελπίζει πάλι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ                  Ιερέας ΕΜ.ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Πρόσφατα άρθρα