ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Α. Σ. Π. Ε.

Τηλ.2610 322 901 κιν.6946405993-6976194856

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

      Κανάρη 46 26222 ΠΑΤΡΑ   

                 

   Πάτρα  1-11-2009           

 Αξιότιμο

 Κύριο Γιάννη Ραγκούση 

  Υπουργό Εσωτερικών  

   ΑΘΗΝΑ

             Αγαπητέ κ. Υπουργέ,    

       Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε για τις προθέσεις της Κυβερνήσεως  να  αναδιαρθρώσει   τη νομοθεσία   τη σχετική με  τις προσλήψεις  στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και πολύ ορθά.

       Η ρουσφετολογία  στις  προσλήψεις ημετέρων   τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τα προγράμματα  επιμόρφωσης,  αποτέλεσε ένα έμμεσο τρόπο διορισμού μονίμων στην ουσία υπαλλήλων σε αντίθεση με το πνεύμα αυτών των προγραμμάτων και του Νόμου 2190. 

       Όμως αυτή η εικόνα δεν θα πρέπει να μας παρασύρει σε λανθασμένες επιλογές που ασφαλώς ξεκινούν από εσφαλμένη  ενημέρωση πάνω σε διαδικασίες και αριθμούς  υπαλλήλων που κατά καιρούς  προσλαμβάνονται  σε εφαρμογή του Ν.2190 και με τις διαδικασίες που ο νόμος αυτός επιτάσσει 

       Η πρόθεσή σας για μείωση του ποσοστού προσλαμβανομένων πολυτέκνων με το Ν.2190/1994 που τροποποιήθηκε με τους νόμους 3260/2004 και τον 3454/2006 δεν είναι διόλου προς την ορθή κατεύθυνση, εάν λάβετε υπ’ όψιν σας πόσες προσλήψεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με το νόμο αυτό και πόσοι πολύτεκνοι  έχουν  κάνει χρήση  αυτού το δικαιώματος ,ενώ παράλληλα θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας τόσο τις διατάξεις του συντάγματος που προβλέπουν ότι «Πολύτεκνες οικογένειες …έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος(άρθρο 21)   ενώ στην παράγραφο 5 του ιδίου άρθρου ορίζεται ‘ότι «ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».  

       Τα μέχρι σήμερα παρασχεθέντα δικαιώματα στις πολύτεκνες οικογένειες είναι ελάχιστα και έχουν ψηφισθεί κατ’ επιταγή του Συντάγματος και δεν προσκρούουν στις περί ισότητας διατάξεις του  ούτε σε καμιά  άλλη  διάταξή του.  

       Κύριε Υπουργέ,

       Καλό είναι να ανατρέξετε και να αναζητήσετε το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη λήψη μέτρων για τη δημογραφική ανάκαμψη της χώρας(6355/4101/25-1991 Αποφ.) και τότε ας αποφασίσετε.  

        Δεν διαφωνούμε με την  αξιοκρατία στο Δημόσιο, και οι πολύτεκνοι καθώς  και τα παιδιά τους έχουν πτυχία, διδακτορικά και μεταπτυχιακά διπλώματα όμως κ. Υπουργέ δυστυχώς παραμένουν εκτός  Δημοσίου και  πολλά εκτός συνόρων  όπου προσφέρουν επιτυχημένα υπηρεσίες σε ξένους λαούς επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα που προσφέρει το ρουσφέτι και το μπαξίσι.  

         Είμαστε πρόθυμοι  σε επίπεδο Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος να συζητήσουμε μαζί σας το ζήτημα και αφού ακούσετε τις απόψεις μας καταλήγετε  σε όποια ρύθμιση αποφασίσετε. 

          Μην παρασύρεστε  από  εσφαλμένες εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων που  διακρίνονται  από αντιπολυτεκνική διάθεση  όντας οι ίδιοι είτε άτεκνοι είτε γονείς ενός ή δύο παιδιών ή δεν αντιλαμβάνονται την οξύτητα  του Δημογραφικού προβλήματος για τη χώρα μας και τον  κατήφορο της υπογεννητικότητας.   

          Ελπίζουμε να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας όταν μας ακούσετε και όταν πληροφορηθείτε όλες τις διαστάσεις του ζητήματος.                                          

 Με κάθε τιμή 

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

τ. Αντιπρόεδρος

Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

Γενικός  Σύμβουλος Α. Σ. Π. Ε.

Πρόσφατα άρθρα