Πολύτεκνοι φοιτητές

 

Κύριε διευθυντά

 

Σε απάντηση των συνεχών δημοσιευμάτων σας, για τις μετεγγραφές των φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όσον αφορά για την κατηγορία των πολυτέκνων φοιτητών, θα ήθελα να παρατηρήσω τα ακόλουθα:

 Οι πολύτεκνοι (που να σημειωθεί, προστατεύονται από το Σύνταγμα της Ελλάδος –άρθρο 21– και τους νόμους του κράτους, για ευνόητους στον καθένα λόγους) αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των μετεγγραφόμενων τελικά φοιτητών στις σχολές.

 

Ας μας απαντήσουν, οι κ. πρυτάνεις και πρόεδροι των ΤΕΙ, όταν το 2004 άλλαζε ο νόμος των μετεγγραφών από την τότε υπουργό κ. Μ. Γιαννάκου και οι πολύτεκνοι είχαν ξεσηκωθεί..., γιατί δεν ενημέρωσαν τότε την κ. υπουργό ότι τα ιδρύματα δεν αντέχουν και να μην προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου; Ας μας φέρουν έστω και μία δήλωση οποιουδήποτε πρύτανη… Μόνο οι πολύτεκνοι τότε έγιναν οι κακοί…

 

Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην Πολιτεία, στη δική τους είναι να ζητάνε περισσότερα κονδύλια και διδακτικό προσωπικό για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

 

Όσον αφορά την ερήμωση των περιφερειακών ΑΕΙ-ΤΕΙ, από χρόνια εμείς οι πολύτεκνοι λέμε: Οι μετεγγραφές των πολυτέκνων να γίνονται με τη συμπλήρωση του «Μηχανογραφικού Δελτίου του Υποψηφίου», στο οποίο θα δηλώνει ο υποψήφιος και την πολυτεκνική του ιδιότητα και έτσι θα εισάγεται στο τμήμα αυτό από την αρχή καθ’ υπέρβασιν του αριθμού των εισαγομένων.

 Πολλά οφέλη προκύπτουν από την αλλαγή αυτή για όλους και ειδικότερα:

 

α. Για τους φοιτητές που δεν θα χάνουν τα μαθήματα ενός τουλάχιστον εξαμήνου μέχρι να πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή τους,

αλλά και

 

β. Για τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που έτσι δεν θα χάνονται πιστώσεις και δεν θα διαμαρτύρονται για άδειες σχολές, αφού θα συμπληρώνεται ο αριθμός των εισαγομένων φοιτητών τους από την αρχή.
Kαλούμε τους κ. πρυτάνεις και προέδρους, οι οποίοι θέλω να πιστεύω ότι έχουν αντιληφθεί ότι για την καλύτερη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι πολύτεκνοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων και των εκ μετεγγραφής, να συμβάλουν με εποικοδομητικές και ρεαλιστικές θέσεις στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και της υπογεννητικότητας της χώρας.

 

Χρυσογελος Μανωλης - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ - γ. γραμματέας ΑΣΠΕ

Πρόσφατα άρθρα