Εκτύπωση

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

                                                                                                                                   Αθήνα,  16/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΠΕ

Ο Ελάχιστος εγγυημένος εμπαιγμός  των πολυτέκνων…

1.         Η  πανηγυρική εξαγγελία της (συγ)Κυβέρνησης   στο Ζάππειο Μέγαρο  περί  του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος  των Ελλήνων,  αποτελεί κόλαφο για αυτήν για το πως αντιμετωπίζει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας , το οποίο είναι το υπ` αριθμό ένα Εθνικό μας θέμα,  καθώς  για 2η συνεχή χρονιά οι θάνατοι  υπερβαίνουν  τις γεννήσεις κατά 17.660 και οι γεννήσεις έχουν καταρρεύσει  στις  94.134 (γεννήσεις  Ελληνίδων  80.940 και 13.194 από αλλοδαπές) σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα δε με τις προϋποθέσεις χορήγησης του αναφέρεται ότι ο αλλοδαπός που διαμένει νόμιμα στη χώρα θα είναι δικαιούχος  του επιδόματος  αν διαμένει τουλάχιστον επί μία 5ετία στη χώρα, τη στιγμή που για να πάρει ο Έλληνας πολύτεκνος το πολυτεκνικό θα πρέπει να διαμένει στην Ελλάδα επί μία 10ετία!!!

Επίσης αναφέρεται στο πρόγραμμα,  ότι οι πόροι για την χορήγηση  αυτού θα ευρεθούν από την ανακατανομή των κονδυλίων Κοινωνικής πρόνοιας – Οικογενειακών επιδομάτων! 

Αυτά εννοούσε άραγε ο κ. Σαμαράς το 2011 με την Διαφάνεια 8,  στο Ζάππειο ΙΙ:  «…Επίσης, θα αποκαταστήσουμε τις ενισχύσεις στους πολύτεκνους που η κυβέρνηση έκοψε. Θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα, από τον πρώτο κι όλας δικό μας Προϋπολογισμό»;;;

2.         Ο δε κ. Λοβέρδος συνεχίζει να εμπαίζει τους πολύτεκνους φοιτητές με τις Μετεγγραφές… από τις Ελεύθερες και Αυτόματες Μετεγγραφές για τους πολύτεκνους και που  ούτε θα χρειασθεί να πάνε να κάνουν εγγραφή εκεί που πέρασαν όπως χαρακτηριστικά έλεγε πριν λίγο καιρό… πάμε στο χαμένο εξάμηνο και να φοιτήσουν το Α' εξάμηνο εκεί που πέρασαν!  Ζητούσαμε αρχές Ιουλίου την έκδοση της Υ.Α ώστε τα παιδιά μας, να μην συμπληρώνουν στα τυφλά το Μηχανογραφικό τους… και μας λέγανε, δεν χρειάζεται είναι σαφής ο νόμος…, η Υ.Α θα έχει μόνο διαδικαστικά θέματα με προθεσμίες και δικαιολογητικά και εκείνος μετά από λίγο άλλαξε και το νόμο!

Και αυτό βεβαίως έγινε με σκοπιμότητα και με τη βοήθεια των δημοσιογράφων που μιλούσαν όλοι περί πλημμυρίδας και τους ανεβάζανε περί τους 40.000(!) και σε αυτό βοήθησε και η πρωτοβουλία του υπουργού περί της έκφρασης επιθυμίας μετεγγραφής των εγγραφόμενων χωρίς καν να ρωτούνται αν δικαιούνται βάσει του νόμου Μετεγγραφή! 

Το 1979  δόθηκαν στους πολύτεκνους οι Μετεγγραφές,  για δημογραφικούς λόγους (με 148.000 γεννήσεις), ίσχυσαν επί 32 συναπτά έτη χωρίς προβλήματα όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι πρυτάνεις και το 2010 τις κατήργησε η παινεμένη κυρία της Φωτοτυπίας,   γιατί οι 3500 πολύτεκνοι (που ήταν το 30% του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων) δημιουργούσαν συνωστισμό στις Σχολές! Τις κατήργησαν προσωρινά βεβαίως για να τις πάρουν από τους πολύτεκνους και να τις δίνουν όπου θέλουν με αδιαφανή κριτήρια… Σήμερα δε το 2014 με τις μισές περίπου γεννήσεις, ο υπουργός μας είπε στη συνέντευξη του: «… όπου ορίσαμε ότι ο νόμος περί μετεγγραφών είναι για τους ταλαιπωρημένους οικονομικά. Δεν είναι για τα κέφια κανενός»!!!

Και όταν συμβαίνουν όλα αυτά κάποιος Αθαν. Κυριαζής  - Γ. Γραμματέας του υπουργείου αποκρύπτει την αλήθεια λέγοντας στα κανάλια: «…Όσοι πέρυσι φοιτητές, ζήτησαν Μεταφορά θέσης και ικανοποιούσαν το εισοδηματικό όριο των 9.000€ το κατά κεφαλήν εισόδημα… πήραν όλοι(!),  γιατί λοιπόν δεν έκαναν πέρυσι αίτηση αυτοί που διαμαρτύρονται τώρα, δεν ξέρω γιατί δεν έκαναν;…»   Δηλαδή οι 723 πολύτεκνοι είναι ψεύτες και δεν ξέρουν τι τους γίνεται;  Μα τον αριθμό των 723 οι υπηρεσίες του υπουργείου μας τον γνώρισαν.

Τέλος χαρακτηριστικό του εμπαιγμού των πολυτέκνων φοιτητών φέτος είναι ότι  ο πολύτεκνος ,  ο τρίτεκνος κλπ,  που κατάγονται από Κέα, Άνδρο,  Κύθνο, Σέριφο , Σίφνο, Μήλο...… και θέλουν Παιδαγωγικό τμήμα, δεν θα μετεγγράφονται  στην Αθήνα(1,5 ώρα), αλλά τους στέλνουν στη Ρόδο (να έλθει Πειραιά για να πάει σε 12 ώρες στη Ρόδο), καθότι η τροπολογία λέει εντός της περιφέρειας  μετεγγράφεσαι σε αντίστοιχη σχολή εφόσον υπάρχει, όπως δηλαδή επί  Διαμαντοπούλου!

3.         Το δε ΥΠΔΜΗΔ αρέσκεται να ψάχνει για πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά στο Δημόσιο και να εκτοξεύει  λάσπη  προς όλους τους Δ.Υ  και να μην κάνει τίποτα για την Υ.Α του Υπουργού Παιδείας,  που στις Μετεγγραφές  τώρα  παρανόμως δεν ζητεί από τους υποψήφιους πολύτεκνους πιστοποιητικό απόδειξης της πολυτεκνικής ιδιότητας όπως σαφώς αναφέρει ο νόμος 3454/2006.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

=== 

Έγραψαν:

http://olympia.gr/2014/10/16/%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%ac%cf%87%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%85%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd/

http://myblogs.gr/article/o-elahistos-eggyimenos-empaigmos-ton-polyteknon-4

http://press-gr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_3998.html

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/10/blog-post_1164.html

http://www.tideon.org/index.php/2012-01-20-17-55-40/2012-02-16-20-47-48/5498-2014-10-16-18-50-22 

 http://www.sifnaiko-fos.gr/index.php/mas-enimerosan/anakoinoseis/3009-aspe-o-elaxistos-eggyimenos-empaigmos-ton-polyteknon